המצב שבו נכנסים לרכב ומגלים שהוא אינו מניע אף פעם אינו נוח וב90% מהפעמים נחשוב שהעיתוי לא היה יכול להיות יותר גרוע. מכאן שרצוי לדעת שני דברים חשובים: ראשית שניתן למנוע לא מעט תקלות ע"י תחזוקה נכונה ותשומת לב לסימנים מקדימים, ושנית שגם אם הרכב אינו משתף פעולה כן יש כמה דברים יחסית פשוטים שניתן לעשות. חשוב? מתניעים!
סיבות נפוצות לצד מענה מידי
1. מצבר – כידוע המצבר אחראי על הספקת החשמל לרכב ואם הוא אינו עובד מאוד ייתכן שהשארתם את המערכת החשמלית עובדת בעוד הרכב עצמו כבוי, שהמצבר סיים את הקריירה שלו (חיי מצבר מסתכמים ב3 שנים), או פשוט ייתכן שהאלטרנטור שאחראי על הטענת המצבר תקול. כיצד מאתרים את הסיבה? מסובבים את המפתח בסוויץ' ואם הוא משמיע רעשי תקתוק סימן שהמצבר תקול, אך גם ניתן לנסות לצפור ולהדליק את האורות. אם אין תגובה או רק תגובה חלושה, סימן שהמצבר חלש.
מה עושים? מוודאים מראש שיש כבלי הטענה ברכב, משתמשים בהם ונוסעים מעט בכדי להטעין את המצבר מחדש. המצבר גמור? אין ברירה – היעזרו בשירותי דרך והתכוננו להחליף את המצבר.
2. סטרטר – אותו מנוע חשמלי שמאפשר למנוע להתחיל לעבוד הוא הסטרטר. מכאן שאם הרכב לא מניע אך האורות כן עובדים, נראה שמקור הבעיה טמון בסטרטר.
מה עושים? פותחים מכסה מנוע ועוקבים אחר הכבל האדום שיוצא מהמצבר, הוא כבר יוביל אתכם לסטרטר. מצאתם? נסו לדפוק עליו קלות – יש מצב שפעולה פשוטה מעין זו תשחרר מחסום שגורם לבעיה. דפקתם ודבר לא קרה? תתחילו לברר כיצד מגיעים למוסך.
3. אלטרנטור – האלטרנטור אחראי על טעינת המצבר. אי לכך אם הוא נחלש החשמל נפגע ומכאן שגם הצופר והאורות נהיים יותר חלשים. שמים לב שמתעוררת בעיה? הגיעו בהקדם למוסך ואל תחכו שהאלטרנטור ייגמר.
4. פיוז – הפיוז מגן על שלל מערכות הרכב מעומסי חשמל ועל כן אם האוטו לא מניע במפתיע, מאוד ייתכן שהפיוז כשל.
מה עושים? שולפים את ספר הרכב (וודאו מראש שיודעים היכן הוא נמצא) ובוחנים היכן מצויה תיבת הפיוזים. מצאתם אותה? בדקו שאין פיוז שרוף. איתרתם פיוז שרוף? הזמינו חשמלאי רכב.
5. דלק – רגע לפני שהולכים לחפש בעיות משמעותיות בדקו שאכן יש מספיק דלק. אין? תדלקו ותנסו להניע מחדש.
עבור הפעם הבאה
לסיכום נציין שיש עוד שני דברים נוספים שרצוי לעשות בכדי להיות מוכנים עד כמה שניתן עבור הפעם הבאה שהרכב יתקיל אתכם, ופה נחדד שחשוב להכניס לנייד מספר טלפון של שירותי דרך ולדעת היכן מצוי ספר הרכב, כך שברגע האמת תהיו יותר ממוקדים ויעילים. מה עוד? אתם יכולים למנוע את התקלה הבאה, אם רק תטפלו במידי בבעיות שמתחילות להראות סימנים. נסיעה בטוחה!