035237017
התקשרו אלינו 2021*

מה צריך בשביל טסט לרכב?

טסט לרכב הוא משימה שנתית מעצבנת קצת, אבל הוא גם בדיקה חשובה שכל בעל רכב חייב לבצע כדי לוודא שהרכב כשיר להמשיך ולנסוע בכבישים. כמו שאתם הולכים לפעמים לרופא כדי לעשות בדיקות דם תקופתיות, עליכם לוודא שהרכב שלכם תקין ומסוגל לעמוד בתנאים שונים של הדרך והאקלים. הטסט השנתי לרכב הוא חלק בלתי נפרד מהתחזוקה והבטיחות של כלי הרכב, וחשוב לציין שהוא גם מחויב בחוק, אז אם אתם בעלי רכב משלכם אין לכם כל כך דרך להימנע ממנו. אז איך ניגשים לטסט הזה ומה בכלל בודקים בבדיקה הזו? כאן נספר לכם את כל הפרטים החשובים שעליכם לדעת, וכמובן גם נספר לכם על המסמכים החשובים שאסור לכם לשכוח להביא איתכם לבדיקה. מוכנים? יאללה טסט.

אילו מסמכים צריכים לטסט לרכב?

כדי לבצע את בדיקת הטסט ולרשום את הרכב במשרד הרישוי כרכב שעבר טסט לשנה הנוכחית, עליכם להביא איתכם כמה מסמכים למכון הטסט הקרוב לביתכם:

  • תעודת זהות של בעל הרכב – לצורך זיהוי והוכחת הבעלות על הרכב. אם אתם שולחים מישהו אחר לעשות את הטסט לרכב שלכם, הוא צריך להגיע עם ייפוי כוח, תעודת הזהות שלכם וגם שלו
  • אישור ביטוח חובה בתוקף – חובה להציג פוליסת ביטוח תקפה. רכב שאינו מבוטח לא יעבור טסט ולא יוכשר כרכב שיכול להמשיך ולנסוע על הכביש
  • אישור תשלום אגרת רישוי – יש לוודא שתשלום האגרה השנתית בוצע לפני שהגעתם לעשות טסט

אם עדיין אין לכם רכב ואתם רוצים להימנע מכאב הראש הזה, תוכלו לרכוש רכב בליסינג תפעולי או בליסינג פרטי מאיתנו. כחלק משירותי הליסינג שאנחנו מספקים לכם, תקבלו גם תחזוקה שוטפת של הרכב הכוללת את המבחן השנתי של הרכב.

מה בודקים בטסט לרכב?

בטסט בודקים את המצב של כל מיני מערכות וחלקים של הרכב, כדי לוודא את תקינותם ובטיחותם לנסיעות הבאות שלכם ואפילו למקרים של מכירת הרכב. הינה כמה מהבדיקות העיקריות:

צמיגים

בודקים את מצב הצמיגים כולל שחיקה, לחץ אוויר ומצב החריצים. צמיגים שחוקים או במצב ירוד עלולים להוביל לכישלון בטסט.

בלמים

הבלמים הם חלק קריטי לשמירה על בטיחות בנסיעה. בטסט בודקים את תפקוד הבלמים, כולל הבלם הידני. בלמים שלא מתפקדים כראוי יובילו לכישלון בטסט.

אורות

בודקים את התקינות של כל אורות הרכב, כולל פנסים קדמיים, אחוריים, אורות בלימה, אורות איתות ואורות חנייה. תאורה לא תקינה עלולה להוביל לכישלון בטסט.

המצב הכללי של הרכב

הבדיקה כוללת סקירה כללית של מצב הרכב, כולל בדיקת מערכת ההיגוי, המתלים, גוף הרכב והשלדה. חשוב שהרכב יהיה במצב תקין ובלי נזקים חיצוניים או פנימיים חמורים.

מנוע

בודקים את מצב המנוע, כולל פליטת עשן, רעשים חריגים ונזילות. מנוע במצב לא תקין עלול להוביל לכישלון בטסט.

מה קורה אם נכשלים בטסט?

אם הרכב נכשל בטסט, שזה עניין שקורה לא מעט ואפילו ברכבים חדשים, מקבלים דוח המפרט את הליקויים שנמצאו. לרוב הליקויים שתקבלו הם לא קריטיים מדי (לפעמים בסך הכול צריך רק להחליף נורה אחת), אז רוב הסיכויים שאין לכם מה לדאוג. אם מדובר בליקויים שאפשר לטפל בהם בקלות מבלי שתיפגע התקינות של שאר החלקים ברכב, יש לטפל בליקויים אלו במוסך מוסמך מורשה ולאחר מכן לחזור לבצע טסט נוסף. אל תשכחו להביא איתכם את אישור המוסך על ביצוע התיקונים. הבדיקה החוזרת מתבצעת בכל מכון טסטים שאליו תבחרו להגיע, ובה יבדקו אם הליקויים תוקנו ואם הרכב כעת תקין לחלוטין ובטוח לנסיעה. עלות הטסט החוזר נמוכה יותר מעלות הטסט הראשון ועומדת על 20 שקלים בלבד לרכב פרטי.

סיכום

טסט לרכב הוא בדיקה חשובה והכרחית לשמירה על בטיחות הרכב והנוסעים. הכנה מוקדמת של הרכב ובדיקה תקופתית של המערכות השונות יכולות למנוע כשלים בטסט ולחסוך זמן וכסף. חשוב להביא את כל המסמכים הנדרשים ולהיות מוכנים לבדיקה מקיפה של הרכב. אם הרכב נכשל בטסט, חשוב לטפל בליקויים בהקדם ולחזור לבדיקה שנייה כדי להבטיח שהרכב בטוח לשימוש ותקין לנסיעה. באמצעות בדיקה תקופתית וטיפול נכון ברכב תוכלו להבטיח את הבטיחות שלכם ושל עוברי הדרך האחרים, ולשמור על תקינות הרכב לאורך זמן.