035237017
התקשרו אלינו 2021*

נהיגה בהריון

נהיגה בהריון הוא נושא שחשוב להבהיר עבור נשים, בעיקר משום שהנחיות הרופאים לא תמיד חד משמעיות. באופן טבעי, כאשר אישה נכנסת להריון, היא שואלת את עצמה שאלות רבות לגבי אורח החיים שלה, עם איזה הרגלים אפשר להמשיך כרגיל ומהם הדברים שצריך לשנות. לרוב מדובר על שאלות כמו סוגים מסוימים של מזון שמותר או אסור לאכול, שאלות לגבי כושר גופני והאם מותר להמשיך או להתחיל, נושאים הקשורים לעומס ולחץ בעבודה ועוד, אך הרבה פעמים שאלת הנהיגה לא מקבלת את היחס הראוי ונשים לא מקבלות את כל המידע שעשוי להיות חשוב ומציל חיים. אם לא קיבלת הוראה מיוחדת מהרופא שלך, אלו הם הדברים הבסיסיים שצריך לדעת לגבי נהיגה בהריון.

השאלות הנפוצות ביותר

האם מותר לנהוג בהריון?

התשובה לשאלה היא כן, מותר לנהוג בהריון על פי חוק. עם זאת חשוב לדעת מראש כי נהיגה בהריון היא נוחה פחות באופן טבעי בגלל השינויים הפיזיולוגיים. כמו כן חשוב להקפיד על כללי הבטיחות הרגילים יותר מתמיד, וכן על הכללים המיוחדים לנהיגה לנשים בהריון ולזכור שאת שומרת בנהיגה שלך עלייך וגם על היקר לך מכל.

האם כדאי/עדיף להימנע מלנהוג בתקופת ההיריון?

באופן כללי, אם אישה מרגישה טוב, ישנה טוב והיא ערנית ורעננה לנהיגה, אין כל מניעה לעלות על ההגה. עם זאת צריך לזכור תמיד שהחשש הוא מההשפעות הפיזיולוגיות של ההיריון על כושר התגובה, ואם לא חשים בטוב (חוסר אנרגיה, סחרחורות, בחילה וכן הלאה) עדיף להימנע מהנהיגה. זה נכון בעיקר לנשים שחוות את תסמיני ההיריון בעוצמה ובתדירות גבוהה.

עד איזה שלב בהריון מותר/כדאי לנהוג?

כאן כבר הדעות החלוקות וכל אחד אומר משהו אחר. ככלל, אין מניעה לנהוג כל עוד מרגישים טוב וההיריון הוא תקין ומתקדם כצפוי. אם את לא בטוחה מומלץ להתייעץ עם הרופא/ה שלך.

חגורות בטיחות בנהיגה בהריון, מומלץ או עדיף שלא?

שימי לב – חגירת חגורות בטיחות בהריון היא לא בגדר המלצה, אלא חובת מצילת חיים. במקרה של תאונת דרכים חגורת הבטיחות תשמור עלייך ועל העובר שלך והסיכון שלכם הוא גדול פי עשרות מונים לפגיעות קשות בלעדיה.

כריות אוויר, מסוכן או מועיל?

כשמדובר בבטיחות ברכב, כריות האוויר הן בגדר חובה והן מצילות חיים. אינספור מבדקים ואיסוף נתונים סטטיסטיים הראה כי לנשים בהריון ולעוברים שלהן יש סיכוי גדול יותר לשרוד תאונה דרכים ולצאת ללא פגע משמעותי כאשר כריות האוויר נפתחות. הבלבול נובע מהחובה לבטל את כריות האוויר כאשר מסיעים תינוקות במושב הקדמי.

מה חשוב לעשות במקרה של תאונה?

בכל מקרה של תאונה קלה, גם את חשה בטוב לחלוטין, חשוב לגשת לבדיקה רפואית בהקדם. ישנם מקרים בהם התאונה תפגע בך או בעובר מבלי שזה יהיה נראה לעין וחשוב לגשת בהקדם ולשלול מצבים כאלה.

חשוב לשים לב

בכל מקרה, חשוב לשים לב לדברים הבאים:

  • את מרגישה בטוב לגמרי: היי כנה עם עצמך. אם את לא חשה בטוב, פשוט אל תעלי על ההגה. וגם אם עלית על ההגה ובמהלך הנסיעה את מתחילה לחוש לא בטוב, עצרי בצד במקום בטוח כמו תחנת דלק להתרעננות ומנוחה. התקשרי לסיוע מבני משפחה, חברים וגם לטיפול רפואי בעת הצורך.
  • התאמת מושב וחגורה: בכל שלב בהריון מבנה הגוף שלך משתנה ועל כן יש להקפיד תמיד על ישיבה נכונה ברכב. חשוב להתאים את מושב הרכב ואת חגורת הבטיחות בהתאמה.
  • תקשורת עם הרופא/ה שלך: עדכני את הרופא שלך בהרגלי הנהיגה והוא כבר ינחה אותך בצורה מקצועית וברורה.

טיפים לנהיגה בהריון

  • כוונון המושב: בהריון מומלץ לשבת רחוק יחסית מההגה. אם את רגילה לישיבה קרובה רצוי לשנות הרגלים ולדאוג שמהרחק בין החזה שלך להגה לא יהיה קטן יותר מ-25 סנטימטרים.
  • חגורה: יש להשתמש בחגורה הסטנדרטית בעלת שלוש נקודות העגינה ולא לחגור בדרך שונה. את החגורה הצולבת יש להעביר דרך מרכז החזה ועצם הבריח ואת חגורת הבטן יש למקם מתחת לבטן ההריונית ומעל לאגן. במידה והחגורה נוטה לעלות לכיוון הבטן יש להרחיב אותה ולמקם אותה במיקום הנכון, כדי שבעת תאונה היא לא תיצור לחץ משמעותי ישיר לכיוון העובר.
  • מצב פיזי: הימנעי מנהיגה במצבים פיזיים ירודים כמו עייפות מוגברת, מצב רוח ירוד, מחלה וכמובן כאשר את לא מרגישה טוב בגלל תסמיני ההיריון.
  • תנאי דרך: הימנעי מנהיגה בתנאי דרך ירודים – כבישים משובשים, חושך קיצוני, גשם ורוחות עזות וכן הלאה.
  • אכלי משהו לפני הנהיגה: חשוב ביותר כדי לשמור על רמות תקינות של סוכר בדם. בדיוק בגלל זה כדאי גם שיהיה באוטו תמיד חטיף אנרגיה או פרי זמין.
  • אם את לא חייבת לנהוג לא צריך: כלל ברזל – אם לא חייבים לנהוג, עדיף להימנע. נכון במיוחד לחודשי ההיריון המתקדמים יותר.
  • הימנעי מנסיעות ארוכות: עדיף להימנע מנסיעות ארוכות ובילוי ממושך בכבישים. אם בכל זאת יש לך נסיעות הכרחיות כאלו, תכנני את המסלול עם הרבה עצירות מנוחה והתרעננות בדרך, וכמובן עדיף לנסוע בקרבת ערים גדולות ולא בכבישים מרוחקים יותר ככל האפשר.
  • השאירי באוטו את מה שאת צריכה ללידה: אם את נוהגת בחודשים מתקדמים לקראת הלידה, כדאי שיהיו איתך ברכב הדברים שאת מתכננת לקחת איתך ללידה, משום שאת לא יודעת מתי זה יתפוס אותך (כמובן שאם מתחילים סימני לידה אין לעלות על ההגה).

פטנט חדשני לנהיגה בהריון

כאמור, חגורת הבטיחות במקרה תאונה עשויה בהחלט להציל את החיים של נשים הרות, אך אם לא חוגרים אותה כראוי היא עשויה להיות קטלנית עבור העובר במקרים של תאונות. כפי שאמרנו, את החגורה יש לחגור כך שהחלק שנמצא בדרך כלל על הבטן יהיה על המותניים מעל לקו האגן ולא על הבטן עצמה, כך שבמקרה של תאונה לא ייווצר לחץ גדול על העובר. עם זאת, בשעת הנסיעה החגורה נוטה לעלות לכיוון הבטן ונשים לפעמים לא שמות לב שזה קורה. לצורך כך פותח פטנט מיוחד ופשוט למדי שמשווק כיום בהצלחה בכל רחבי העולם, שכל מטרתו היא להשאיר את החגורה במקומה. מעבר לעובדה כי זה כמובן מציל חיים, נשים רבות מעידות כי הנהיגה עם האביזר הזה היא נוחה ונעימה הרבה יותר. הוא קל לנשיאה, פירוק והרכבה, כך שהוא יכול לעזור גם במקרים של תאונת דרכים עם רכב שכור או במקרים בהם את נוהגת ברכב לא שלך והמחיר שלו הוא בהחלט סביר והגיוני ביחס לתמורה הרבה שהוא נותן.

לסיכום

באופן כללי אין כל מניעה מלנהוג בהריון ועבור נשים רבות נהיגה בהריון היא דבר הכרחי שאי אפשר לוותר עליו. חשוב לשמור על כל כללי הבטיחות ביתר שאת ולהקפיד תמיד על הכללים הספציפיים של נהיגה בהריון. זכרי בפרט כי חובה לחגור את חגורת הבטיחות ברכב בצורה נכונה ובטוחה וכן אסור לבטל בשום אופן את כריות האוויר ברכב. מעבר לכך, היי ערנית למצבך הפיזיולוגי, הימנעי מנהיגה במצב פיזי ירוד ותנאי דרך קשים והקפידי לקחת איתך אוכל ולעצור להתרעננות בתדירות גבוהה. ובמקרה שאת לא באמת צריכה לנהוג, עדיף תמיד להימנע ולהגיע ליעדך בדרך אחרת. מאחלים נהיגה בטוחה ולידה קלה!

default